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REPLIES BY THE EUROPEAN COMMUNITIES TO ADDITIONAL 
QUESTIONS BY SINGAPORE ON THE EC 

ANTI-DUMPING LEGISLATION 

Reproduced herewith are responses by the EC to additional questions 
raised by Singapore in document ADP/W/255 on Council Regulation (EEC) 
No. 2423/88 of 11 July 1988 (ADP/1/Add.l/Rev.l). 

1. Article 2.3 (a) - Treatment of discounts and rebates in the 
determination of normal value 

Both in cases of discounts and rebates adjustments can be made 
provided that it is shown that they are directly linked to the sales under 
consideration. More specifically, as far as the granting of deferred 
discounts is concerned, if such discounts relate to a period which does not 
fully coincide with the investigation period, the Community grants such 
discounts in proportion to the relevant time period. Regarding 
multi-product discounts, the Community's practice is to grant such 
discounts proportionally to the turnover of the product subject to 
investigation. 

As a number of anti-dumping determinations by the Community show, the 
principle of proportionality does not create any particular difficulty or 
burden on exporters claiming such discounts or rebates. 

2. Article 2.3(b) (ii) - Amount of selling, general and administrative 
expenses and profit in the calculation of normal value 

Point A: 

1. Article 2(4) of the GATT Anti-Dumping Code provides for several 
methods to determine normal value when there are no sales in the 
ordinary course of trade in the domestic market of the exporting 
country. These methods are (1) constructed normal value or (2) third 
country sales. Constructed normal value is defined as cost of 
production in the country of origin plus a reasonable amount for 
administrative, selling and any other costs and for profits. It is 
clear that SG&A relates also to the country of origin, as constructed 
normal value is a surrogate of the domestic price. Thus, the method 
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suggested by Singapore, i.e. using, as a general rule, SG&A for export 
sales, is not provided for in the GATT Anti-Dumping Code and 
therefore, the question whether such a method is fairer, is 
irrelevant. 

2. It is incorrect to assume that the EC has adopted the method 
recommended by Singapore. However, it must be admitted that there 
can be exceptional situations where SG&A referring to domestic sales 
are not available. This was the case in the anti-dumping proceeding 
concerning cotton yarn originating in Turkey referred to by Singapore, 
where none of the exporters concerned had domestic sales and 
therefore, the SG&A and profit of other sellers on the domestic market 
could not be used. Constructed value was therefore established by 
using SG&A relating to the exporters' export sales, which was, under 
the given exceptional circumstances, considered a "reasonable basis" 
as provided for in Article 2 (3) (b) (ii), last option, of EEC 
Regulation 2423/88. The EC would not rule out using the same 
methodology in similarly exceptional situations if, as was shown in 
the cotton yarn case, the SG&A and profit would not be assumed to be 
different if sales had been made on the domestic market. 

Point B: 

1. With regard to the term "any other reasonable basis", it is impossible 
for the EC to systemize the approach which would be taken in relevant 
cases. In any case, the objective, when determining expenses 
incurred and profit realized according to that alternative, is to 
arrive at a normal value which can be considered the closest possible 
surrogate for prices charged in the domestic market. 

2. The Community agrees with Singapore that the EC legislation as well as 
the GATT Anti-Dumping Code leave the investigating authority with the 
choice between constructed normal value and prices for exports to 
third countries. In the view of the Community, the former method 
very frequently provides a price which is more representative for the 
situation on the domestic market than sales to third countries given 
that the determination is based upon costs relating to the domestic 
market. The Community does, of course, not rule out the 
possibility of resorting, for a given case, to the "third country 
sales" method. It would, however, be difficult to define precisely 
under which circumstances this would be the case. 

3. Article 2(A) - Criteria for determining when sales below the cost of 
production are not in the ordinary course of trade 

The EC notes the comments by Singapore and cannot see what could be 
added to what has already been said. 


